Autódiagnosztika

Hibajelet lát az autója műszerfalán? – Műszeres hibakód kiolvasás

A motor hibáját jelző ikon világít, vagy akár villog? Keressen fel bennünket, és mi megmondjuk a hiba okát, sőt ki is javítjuk műszeres autódiagnosztika segítségével a JobbCar Autószervizben.

Az autó műszerfalának közepén helyezkednek el a sárga vagy piros hibajelző lámpák szembetűnően. Ha ezt a jelzést látja folyamatosan villogni, vagy ami még rosszabb, folyamatosan világítani, ez azt jelzi, hogy valami nem megfelelően működik az autóban.

Az ilyen hibák orvoslásához a korszerű autószervizes gyakorlatban a feltárás szakaszában jóval gyorsabb a hiba megállapítása hibakód olvasóval vagy autódiagnosztikai műszerrel, mint hagyományos módszerrel. Ezekkel a speciális műszerekkel gyorsan és eredményesen tudjuk a hibákat kiolvasni és utána javítani, nincs többé találgatás, csökken az idő, amit Ön az autója nélkül tölt.

Eladná autóját, vagy vásárol – állapotfelmérés a JobbCar Autószervizben!

Ha autóvásárlásra adjuk a fejünket, sok kritériumot kell figyelembe vennünk. Főleg ha nem új autót vásárolunk. Az eladók a haszon érdekében akár illegális módszerekhez is folyamodhatnak, elhitetve velünk, hogy álmaink autóját potom áron kínálják. Az ilyen “sikeres üzletek” elkerülésére az egyik legbiztosabb módszer az állapotfelmérés, melynek során megállapítjuk az autó hibáit és azok szakszerű – rosszabb esetben szakszerűtlen – javítását.

Az állapotfelmérést első lépése a szemrevételezés: milyen külső sérülések keletkeztek az autón, majd megvizsgáljuk az esetleges víz és olajfolyásokat.

A következő lépésben megemeljük az autót, a futómű vizsgálatához. Átmozgatjuk a futómű csukló, forgó alkatrészeit, ellenőrizzük a gumik és a csapágyak állapotát.

Fékméréssel folytatjuk az autó állapotfelmérését. Ehhez egy speciális diagnosztikai eszközt, a fékpadot használjuk. Megmérjük a fékrendszer hatásfokát, a lengéscsillapító állapotát, valamint a fékolaj víztartalmát. Ezek után következhet a jármű motorjának diagnosztizálása. Korszerűbb autók esetében a központi egység kiolvasása is értékes info lehet, mert tájékoztatást kapunk az esetlegesen eltárolt hibákat illetően. Fontos lehet ellenőrizni a blokkolásgátlót (ABS), a légzsákot, az öv feszítőt, minden elektronika eszközt.

Az állapotfelmérés elvégzéséről, és annak eredményéről részletes dokumentációt adunk át ügyfeleinknek.

Ha Ön eladni szeretné autóját, bátran forduljon hozzánk! Ha Ön végezteti az állapotfelmérést, megkönnyíti leendő vásárlójának a vásárlási döntést és meggyorsítja az üzlet lebonyolítását.