Olajcsere

Néhány évtizeddel ezelőtt az olajcsere – egyéb karbantartási feladatokkal együtt – rutinmunkának számított az autószervizekben. Ennek oka az volt, hogy minden autónál kötelező jelleggel le kellett cserélni a motorolajat. A mai korszerű autóipari termékek tekintetében azonban az olajcserék esedékességére és a felhasználható motorolajok minőségére vonatkozó előírások már jóval szövevényesebbek, és emiatt az autósok nem ismerik ezeket. Az általános motorolajok a multik polcain általában megtévesztően olcsó megoldásoknak látszanak, és sokszor jelentős károkat okozhatnak a gépjármű motorterében.

Talán sokaknak érdekes plusz információ, hogy az olajcsere szempontjából manapság már nem csak a megtett kilométerek száma a döntő adat. A kenőanyag minőségét nagyban befolyásolja az autóval végzett hidegindítások száma, a környezeti hőmérséklet, a motor állapota, illetve a vezetési stílus is.

Az olajcsereciklus hosszúságát a felsoroltakon túl a motor konstrukciója, az olajteknőben levő olaj mennyisége, az olaj hőmérséklete, az olajfogyasztás mértéke és a szűrés hatásfoka is befolyásolja.

A JobbCar Autószerviz vállalja az autója motorolajának cseréjét, amelyhez hozzátartozik az olaj-és levegőszűrők cseréje is.